Menu

Hoe werkt het?

Hoe werkt Onlinehengstenboer.nl?

Onze webshop is een verzamelplek van goedgekeurde hengsten waarvan u direct sperma kunt bestellen. Een dekking bestellen op Onlinehengstenboer gaat volgens een paar simpele stappen:

1. Aanmelden/ Inloggen als merriehouder

Het begint met het aanmaken van een account. Rechts bovenin vindt u de knop ‘Registreer – Inloggen merriehouders’. Maak hier uw account aan, meld uw merries aan en sla uw gegevens op. Zorg ervoor dat u uw gegevens nauwkeurig invult.

2. Kiezen van de juiste hengst

Vervolgens gaat u op zoek naar de juiste hengst voor uw merrie. Dit doet u op de pagina ‘Hengst zoeken’. Wij bieden tevens de optie om hengsten met elkaar te vergelijken. Ook kunt u gebruik maken van onze gebruiksvriendelijke adviestool. Door antwoord te geven op een aantal eenvoudige vragen verschijnt een overzicht van hengsten die overeenkomen met uw keuzes. Het is een vrijblijvend advies, indien u een andere hengst wilt kiezen is dit uiteraard mogelijk.

3. Hengstenhouder kiezen

Wanneer u op de pagina van de betreffende hengst bent die voldoet aan uw wensen, kunt u kiezen bij welke hengstenhouder u de dekking wilt bestellen en uw merrie wilt laten insemineren. Zodra u een keuze heeft gemaakt betreft de hengstenhouder, wordt er ook weergegeven of er aan uw bestelling eventuele verzendkosten verbonden zijn. Vervolgens klikt u op ‘Bestel dekking’.

4. Bestelling plaatsen

U komt dan bij het overzicht van uw bestelling. Het is niet mogelijk om meerdere dekkingen tegelijk te bestellen. Iedere bestelde dekking dient namelijk gekoppelt te worden aan één merrie. U klikt, als u het eens bent met uw bestelling, op 'Ga door naar afrekenen'. 

5. Afrekenen

Om een bestelling te kunnen plaatsen op Onlinehengstenboer heeft u een account nodig. Het voordeel van het hebben van een account is dat het systeem uw gegevens bewaard waardoor het bestellen via de webshop sneller en makkelijker gaat. Volg vervolgens de stappen op voor het afrekenen. Hier kunt u ook aangeven voor welke merrie u de dekking wilt bestellen en op welk staladres uw merrie staat. Na het afrekenen krijgt u van ons een bevestiging per mail. De door u gekozen hengstenboer zal contact met u opnemen voor een definitieve afspraak voor inseminatie, in overleg kunt u afspreken of de inseminatie bij de hengstenhouder of bij uw merrie op stal plaatsvindt.