Florestan I - 1 rietje

Florestan I 1 rietje florestan-i

Florestan I - 1 rietje
€ 450,00

excl. 9% btw en verzendkosten

Florestan I

Florestan I is een zoon van Fidelio uit een moeder van Rheingold.

één van de meest bewezen vererfers ter wereld!

  • KLEUR: Donkerbruin
  • STAMBOEK: Rheinland.
Fidelio Furioso II Furioso XX
Dame de Ranville
Laura Lockruf
Wolgahalle
Raute Rheingold Romadour II
Piroschka
Gode Garamond
Glocke

Florestan I

Zoon Fidermark was Reservesieger op de Westfaler Hengstenkeuring, was in 1995 de onbetwiste winnaar van de Hengstleistungsprufung, won op vierjarige leeftijd het Bundeschampionat en kwam onder het zadel van Marlies van Baalen uit in de Grand Prix dressuur. Fidermark bracht maar liefst 25 goedgekeurde zonen en meerdere internationale dressuurpaarden voort, waaronder Favourit van Tinne Vilhelmson en Fedility van Isabell Werth.

De goedgekeurde Florencio werd in 2003 Reservesieger op het Bundeschampionat. Een jaar later won de hengst onder het zadel van Hans-Peter Minderhoud de Pavo Cup voor vijfjarige dressuurpaarden. In datzelfde jaar werd Florencio Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden met de hoogste score ooit behaald, een 9,8. Een jaar later werd Florencio wederom Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden. In 2006 wint de hengst de titel Promising Stallion bij de International Stallion Show in Zwolle en in 2008 en 2009 wint hij de VHO Trofee. In 2009 was Florencio succesvol bij meerdere internationale Lichte Tour wedstrijden. In de fokkerij treedt Florencio in de voetsporen van zijn vader. Hij is onder andere vader van Pavo Cup winnaars Borencio en Charmeur.

De in 1998 geboren French Kiss behoort ook tot een van de beste goedgekeurde zonen van Florestan I. De hengst werd in 2000 Siegerhengst van de Hengstenkeuring in Marbach, in 2001 won hij de Hengstleistungsprufung in Munster en in 2002 werd French Kiss winnaar op het Bundeschampionat. Op vijfjarige leeftijd werd de hengst benoemd tot reservekampioen bij de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden, een jaar later werd de hengst op hetzelfde evenement Wereldkampioen. Op latere leeftijd kende French Kiss een korte, maar succesvolle carrière onder het zadel van Hans-Peter Minderhoud, die de hengst in de Lichte Tour uitbracht. French Kiss is een van de weinige paarden die concurrentie wist te bieden aan Totilas onder Edward Gal. Tijdens een concours in Schaijk werden beide hengsten ex aequo eerste met 75.50%.

Zoon Furst Heinrich werd in 2001 kampioen van de Hengstleistungsprufung in Munster-Handorf. In 2003 werd de hengst, gereden door Holga Finken, Wereldkampioen bij de Jonge Dressuurpaarden. De bijzonder getalenteerde hengst overleed echter in 2005. Furst Heinrich bracht echter een stel goedgekeurde zonen voort, die zijn genen kunnen doorgeven.

Naam Florestan I - 1 rietje
ICSI, diepvries of embryo Diepvries
Levensnummer DE343435126286
Stamboek Rheinland
Fokrichting Dressuur
Schofthoogte 1.70