Menu

Dekking bestellen

Het bestellen van een dekking

Onze webshop is een verzamelplek van het sperma van goedgekeurde hengsten, met als doel dat iedereen het beste uit zijn merrie kan halen door het vinden van de geschikte hengst. U plaatst de bestelling bij ons, wij communiceren dit door naar de hengstenhouder van uw keuze en vervolgens neemt de hengstenhouder contact met u op voor een afspraak voor inseminatie van uw merrie. De voordelen voor u zijn: transparantie voor alle partijen, gericht fokadvies voor uw merrie en 10% korting voor u als merriehouder.

Een dekking bestellen op Onlinehengstenboer gaat volgens een paar simpele stappen:

1. Aanmelden/ Inloggen als merriehouder

Eerst dient u zich aan te melden of, als u al een account hebt, in te loggen als merriehouder, dit kunt u vinden rechts bovenin. Hier kunt u uw contactgegevens invoeren, opslaan en merries toevoegen. Zorg ervoor dat al deze gegevens kloppen.

2. Kiezen van de juiste hengst

Vervolgens kunt u op zoek gaan naar de juiste hengst voor uw merrie. Wanneer u al de juiste hengst in uw hoofd hebt kunt u naar het hengstenoverzicht gaan om de betreffende hengst te zoeken. Ook kunt u op deze pagina de hengsten met elkaar vergelijken. Om u te helpen bij het kiezen van een geschikte hengst hebben wij een gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld. Door antwoord te geven op een aantal eenvoudige vragen verschijnt een overzicht van hengsten die overeenkomen met uw keuzes. Het is een vrijblijvend advies, indien u een andere hengst wilt kiezen is dit uiteraard mogelijk.

3. Hengstenhouder kiezen

Wanneer u op de pagina van de betreffende hengst bent die voldoet aan uw wensen, kunt u kiezen bij welke hengstenhouder u de dekking wilt bestellen en uw merrie wilt laten insemineren. Zodra u een keuze heeft gemaakt betreft de hengstenhouder wordt er ook weergegeven of er aan uw bestelling eventuele verzendkosten verbonden zijn . Vervolgens klikt u op ‘bestel dekking’.

4. Bestelling plaatsen

U komt dan bij het overzicht van uw bestelling. Het is niet mogelijk om meerdere dekkingen tegelijk te bestellen. Iedere bestelde dekking dient namelijk gekoppelt te worden aan een merrie. U klikt, als u het eens bent met uw bestelling, op 'ga door naar afrekenen'. 

5. Afrekenen

Om een bestelling te kunnen plaatsen op Onlinehengstenboer heeft u een account nodig. Het voordeel van het hebben van een account is dat het systeem uw gegevens bewaard waardoor het bestellen via de webshop sneller en makkelijker gaat. Volg vervolgens de stappen op voor het afrekenen. Hier kunt u ook aangeven voor welke merrie u de dekking wilt bestellen en op welk staladres uw merrie staat. Na het afrekenen krijgt u van ons een bevestiging per mail. De door u gekozen hengstenboer zal contact met u opnemen voor een definitieve afspraak voor inseminatie, in overleg kunt u afspreken of de inseminatie bij de hengstenhouder of bij uw merrie op stal plaatsvind.