Contendro I - ICSI

Contendro I ICSI contendro-i-icsi

Contendro I - ICSI
€ 750,00

excl. 9% btw en verzendkosten

Contendro I

Contendro I is een zoon van Contender uit een moeder van Reichsgraf. Contendro I is broer van maar liefst vier grandprix springpaarden en een van de meest veelzijdig fokkende hengsten. Hij staat al reeds drie jaar op de eerste plaats in de WBFSH sire ranking eventing. in 2014 stond hij op plaats 8 in de WBFSH sire ranking springen. In 2017 wist hij zelfs een plaats in de WBFSH sire ranking dressuur te veroveren en is daarmee een van de weinige hengsten die voorkomt in alle drie de WBFSH sire rankingen.

  • KLEUR: Zwartbruin
  • STAMBOEK: Holstein.
Contender Calypso II Cor de la Bryere
Tabelle
Gofine Ramiro Z
Cita
Bravo Reichsgraf Rinaldo
Ophelia
Ofarim Rasputin
Holle

Contendro I

De carrière Contendro I is met een woord te omschrijven: GROOTS!

In 1999 Holstein premiehengst, winnaar van de Adelheidsdorf hengstenprestatietest 2000, geplaatst in de 2001 Holstein Riding Horse Championships, en genomineerd voor het Bundeschampionate. Zijn intensieve fokschema zorgde alleen voor sporadische optredens op shows, maar toen hij meedeed, nam hij altijd een lint mee naar huis.

Zijn vader, Contender, is een van ’s werelds toonaangevende springers. De winsom van Contender-nakomelingen, zoals de twee voudig Europees kampioen, Montender gereden door Marco Kutscher, de tweevoudige Riders Tour-winnaar, Checkmate en de drievoudige Derby-winnaar, Collin gereden door Toni Hassmann, bedroeg in 2006 alleen al 3,9 miljoen. 

Contendro’s moeder, Bravo, is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Caretano Z (v. Caretino), die veel te vroeg stierf in 2001 na een korte maar zeer succesvolle carrière. Zij werd Reserve Bundeschampion van 1997, Wereldkampioen bij de 7-jarige show in 1999 springpaarden bij de wereldbekerfinale in Gothenberg. De volle zuster van Contendro, BB Caretana, gereden door Niklaus Schurtenberger uit Zwitserland was ook een zeer succesvolle internationale springmerrie. In 2003 gaf Bravo geboorte aan Contendro II (volle broer van Contendro I), haar derde goedgekeurde zoon, en in 2008 kwam daar haar vierde zoon bij, de Holstein Verband hengst Cassito (door Cassiano). De grootmoeder, Ofarim, is de moeder van een goedgekeurde hengst Conteur (van Contender) die zich kwalificeerde voor de kampioenschappen voor 7 tot 8 jaar oude ontwikkelende dressuurpaarden, de Nürnberg Burg Pokal. Haar dochter Evita XII (van Reichsgraf) is de moeder van de gelicentieerde Caballo (v. Coriano), die succesvol is in de VS.

Naam Contendro I - ICSI
ICSI, diepvries of embryo ICSI
Levensnummer DE321210149897
Stamboek Holstein
Fokrichting Springen
Schofthoogte 1.68